POTROŠAČKI PUTOKAZ – 04/2017 – BUYING GUIDE
pijte razborito – odgovorno – trijezno • drink wisely – responsibly – soberly

Pozdrav iz Azerbajdžana: glavni grad Baku, te podrum vinarije Aspi iz doline Savalan u podnožju Velikog Kavkaza! Azerbaijan jer smješten u južnokavkaskoj regiji, ispod Rusije i Gruzije, te uz zapadnu obalu Kaspijskoga mora, sjeverno od Irana. Godišnja proizvodnja vina kreće se oko 72.000 hl!
VODIČ ZA PAMETNU KUPNJU
od/since 1994.
TRAVANJ / APRIL – 2017
U OVOME BROJU: HRVATSKA – CROATIA • AUSTRIJA – ÖSTERREICH • ITALIJA – ITALIA • SRBIJA – SERBIA
U VINU SU SUNCE, ZEMLJA, LOZA i ZNOJ, ISKRENOST i BIZNIS, RADOST i ŽALOST, NEMIR i OPOJ
IN THE WINE THERE ARE SUN, SOIL, VINE & SWEAT, GENUINITY & BUSINESS, JOY & PAIN, ANXIETY & EBRIETY
Google translater: http://translate.google.com/translate_t
VINA SU S TRŽIŠTA / WINES ARE FROM THE MARKET
– Velika zvijezda, šampion/Big Star, champion – 99 – 100 (ili or: 19,9 – 20 / 4,9 – 5,0) bodova/pts = Sjajno! Upečatljivo! Jedinstveno! / Brilliant! Impressive! Unique!
♣ ♣ ♣ ♣ ♣ – Velika zlatna medalja/Great gold medal – 95 – 98 (19,5 – 19,8 / 4,5 – 4,8) = Odlično, karakterno, elegantno, klasično veliko vino / Excellent, with character, classic elegant great wine.
♣ ♣ ♣ ♣ – Zlatna medalja/Gold medal – 90 – 94 (18,6 – 19,4 / 4,0 – 4,4) bodova = Izvrsno, višeslojno, dojmljivo vino, s visoko izraženima osobnošću i stilom / outstanding, multilayered, with high style and a big personality.
♣ ♣ ♣- Srebrna medalja/Silver medal – 85 – 89 (17,5 – 18,5 / 3,0 – 3,9) = Osobito dobro i tipično, složeno, uvjerljivo, moguće i s izgledima da se i još razvije, za zahtjevniji ukus / very good and typical, complex, convincing, with chances to develop even more, still for the exigent consumer
♣ ♣ 80 – 84 (15,5 – 17,4 / 2,1 – 2,9) = Sortno prepoznatljivo i stilom definirano, solidno, ali, bez uzbudljivosti / varietal recognizable, in a certain determinated style, solid, not exciting.
♣ 71 – 79 (11,0 – 15,4 / 1,1 – 2,0) = Obično, prosječno, jednostavno, bez vrlina i nekih značajnijih, prejakih mana.. Moguće ponešto grubo, i/ili načeto umorom pa i na silaznoj putanji, eventualno još prihvatljivo za ležernu uporabu / average, ordinary, with no virtues and no significant to strong flaws, eventually still acceptable for everyday use
Ispod/under 71 ( 11,0 / 1,0) = Nisko-prosječno, najbolje izbjegavati / low average, best to avoid.
⇑- trošiti • ⇗- trošiti ili još čuvati • ⇒ – čuvati • – trošiti svakako uz hranu
Uzorci se uzimaju iz izvora provjerenih da posjeduju odgovarajuće skladište za vino i da imaju strukovno osposobljeno osoblje, tako da bi trebalo biti isključeno da se vinu nakon isporuke od strane proizvođača nešto dogodilo zbog neprikladnog čuvanja. • Ustanovi li se klasičan miris i okus po čepu (TCA), uzorak se ponovno kuša iz druge boce i tek tada se objavljuje recenzija • Uzorak se odmah odbacuje ako barem dvije trećine strukovnog žirija (npr. 5 od 7 članova) tako odluči. • Za isticanje odnosa kakvoća-cijena vino mora osvojiti najmanje 85 bodova po skali do 100 bodova, odnosno 17,5 bodova po skali od 20 bodova, odnosno 3,0 boda po skali do 5,0 bodova.
______________________________________
Bregoviti sjeverozapad / North Western Uplands
♣ ♣ ♣ (♣) (L-XL) ŠEMBER bijeli brut – ŠEMBER
PLEŠIVICA-OKIĆ ■ VINOGRAD: kosina • sorta: Chardonnay 50 %, Pinot bijeli 40 % i Plavec žuti 10 % • berba: 2014 ■ PODRUM, na kvascu: 24 mjeseci ■ PJENUŠAC, metoda: klasična (champenoise, tj. vrenje u boci) ■ OZNAKA na etiketi: kvalitetno prirodno pjenušavo s k.z.p. • brut • 12,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna – po tradiciji odgovara vinu: da • model, tip: champagne • ČEP: pluteni ■ OPREMA, DESIGN: decentno – uredno – prepoznatljivo iz daleka
VINO je kompleksno, sadržajno, dotjerano, ozbiljno, skladno, svježe i s nervom. Izgledom živahno, svjetlije slamnato-žućkasto, s veselim trajnim perlanjem finim sitnim brojnim mjehurićima. Na nosu upućuje na mineralno, voćnost (voće: domaće/ zeleno; bijelo/ koštićavo), osjet kvasaca/kruha – dodir. U ustima vrlo živo, sugerira slankasto, sa vrlo kvalitetno je pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom vrlo dobro, svježeg dosta dugačkog završetka ■ SERVIS: veća čaša (šampanjska) • 10°C
Istra i Kvarner / Istria & Quarnaro
♣ ♣ ♣ ♣ (L-XL) MALVAZIJA RUSTICA 2011 – COSSETTO
ZAPADNA ISTRA ■ VINOGRAD, sorta: malvazija istarska ■ OZNAKA na etiketi: kvalitetno s k.z.p. • suho • 15,0 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ
VINO je drukčije, kompleksno, sadržajno, bogato, mesnato, zrelo, vrlo toplo, s dosta živosti. Robusno i donekle rustikalno. Lijepo se pije uz jaču hranu, ali i uz meditaciju. Izgledom živahno, bistro, boje starog zlata. Na nosu umjerene jačine, razvijeno, upućuje na voćnost (voće: domaće; bijelo; južno – sušeno/smokva – orašasto), zatim na floralno – dodir, notu maceracije (s fermentacijom), začine/mirodije, iskazano s mjerom – vrlo dobro uklopljeno, osjet kvasaca, kruha, maslaca. U ustima zaobljeno, kremasto, slano, sa kvalitetno pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom potentno, dosta dugačkog grijućeg završetka ■ SERVIS: ⇗ (pečena perad, teletina, svinjetina, mesa ispod peke…) • odčepiti bocu koji sat prije posluženja vina • velika čaša (burgundijska tzv. balonka) • 15-16° C
♣ ♣ ♣ (M) CHARDONNAY 2016 – DEKLIĆ
HRVATSKA ISTRA VIŽINADA ■ VINOGRAD, sorta: chardonnay ■ OZNAKA na etiketi: vrhunsko s k.z.p. • suho • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ.
VINO je svježe, dobre aromatike, daje na voće, cvijeće, s nijansom je i travnatoga, punog je tijela ■ SERVIS: ⇑ • srednje velika čaša • 10-12° C
Slavonija & Podunavlje / Slavonia & Danube area
♣ ♣ ♣ (S-M) TRAMINAC 2016 kvalitetni – ILOČKI PODRUMI
SRIJEM ILOK ■ VINOGRAD, sorta: traminac ■ OZNAKA na etiketi: kvalitetno s k.z.p. • 12,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna
VINO je svježe, harmonično, meko, s dosta bogatim voćno-cvijetnim mirisom u kojemu se osjete latica ruže, banana ■ SERVIS: ⇑ • 10° C
♣ ♣ ♣ (M) GRAŠEVINA 2015 Turković – KUTJEVO d.d.
KUTJEVO ■ VINOGRAD: kosina • sorta: graševina ■ OZNAKA na etiketi: vrhunsko s k.z.p. • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna • model, tip: bordeaux ■ OPREMA, DESIGN: uredno
VINO je puno, zrelo, sočno, kompleksno. Bademi, orašasto i bijelo voće ■ SERVIS: ⇑ (vrlo prikladno uz ribu: orada, som…) • 10-12° C
♣ ♣ (S) GRAŠEVINA 2016 kvalitetno – ILOČKI PODRUMI
SRIJEM ILOK ■ VINOGRAD, sorta: graševina ■ OZNAKA na etiketi: kvalitetno s k.z.p. • 12,0 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ.
VINO je svježe, pitko, obično, na nosu nudi nešto voća i travnate note te nijansu mineralnoga, laganog je tijela, djeluje nedorečeno ■ SERVIS: ⇑ • 8-10° C
________________________________________
UPOZORENJE: Pretjerivanje u potrošnji alkoholnoga pića može naškoditi zdravlju i rezultirati nesrećama, stoga konzumirajte razumno i TRIJEZNO! NEpretjerivanje čini življenje kvalitetnijim.
Budite razumni: ne pušite! • Be reasonable: do not smoke!
Zdravlje ode – dok pamet dođe! / The health may be gone at the moment the reason arrives!
WARNING: Exagerating in consumption of alcoholic drinks may result with injuries and health problems, so consume wisely and SOBERLY! NOT exagerating makes higher quality living
____________________________________
Kamptal
♣ ♣ ♣ ♣ ♣ (XL-XXL) GRÜNER VELTLINER 2015 Ried Lamm 1 Lage – SCHLOSS GOBELSBURG
KAMPTAL ■ VINOGRAD: kosina • sorta: Grüner Veltliner /veltlinac zeleni ■ OZNAKA na etiketi: Kamptal DAC • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna – odgovara vinu: da • model, tip: bourgogne • ČEP: ozbiljan – dugačak ■ OPREMA, DESIGN: decentno • etiketa: prepoznatljivo iz daleka
VINO je kompleksno, sadržajno, bogato, mesnato, sočno, s karakterom. Ozbiljno, zrelo, skladno, elegantno. Dinamično, s dosta živosti. U suglasju sa: terroireom, sortom. Lijepo se pije uz hranu i uz meditaciju. U usponu. Izgledom živahno, bistro, zelenkasto-žuto. Na nosu umjerene jačine, fino razvijeno, upućuje na mineralno, voćnost – izraženu dobro (voće: domaće/zeleno; bijelo, egzotično), floralno, začine/mirodije – profineno, osjet maslaca. U ustima zaobljeno, donekle kremasto, slasno a istodobno i slankasto, sa kvalitetno pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom vrlo dobro, svježeg dugačkog grijućeg završetka ■ SERVIS: ⇗ (tjestenina s bijelim umacima, plemenita riječna i morska riba, gregada, brudet, piletina, teletina…) • velika čaša (burgundijska tzv. balonka) • 14° C
♣ ♣ ♣ ♣ (XL-XXL) RIESLING KAMMERER GAISBERG 20I5 1 Lage – SCHLOSS GOBELSBURG
KAMPTAL ■ VINOGRAD: kosina • sorta: Riesling ■ OZNAKA na etiketi: Kamptal DAC • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna – visoka vitka – po tradiciji odgovara vinu: da • model, tip: rhein • ČEP: pluteni – ozbiljan ■ OPREMA, DESIGN: elegantno – decentno • etiketa: prepoznatljivo iz daleka
VINO je kompleksno, sočno, s karakterom, ozbiljno, zrelo, skladno, profinjeno, dinamično. U suglasju sa: terroireom, sortom, godištem berbe, dobi. Lijepo se pije uz hranu. U usponu. Izgledom živahno, bistro, zelenkasto-žuto. Na nosu diskretno, a razvijeno. Upućuje na mineralno, voćnost, floralno. U ustima zaobljeno, sugerira slast, istodobno slankasto, sa izraženijom kvalitetno pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom vrlo dobro, svježeg dugačkog završetka ■ SERVIS: ⇗ • velika čaša (rajnska) • 12-14° C
Alto Adige/Süd Tirol – Trentino
♣ ♣ ♣ ♣ (L-XL) STEINRAFLER LAGREIN 2011 – HOFSTÄTTER
SÜD TIROL/ALTO ADIGE ■ VINOGRAD, sorta: lagrein ■ OZNAKA na etiketi: d.o.c. • suho • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna – odgovara vinu: da • model, tip: bordeaux • ČEP: pluteni – ozbiljan – dugačak ■ OPREMA, DESIGN: elegantno – decentno • etiketa: prepoznatljivo iz daleka
VINO je kompleksno, sadržajno, bogato, ozbiljno. Zrelo, skladno, elegantno, toplo, s dosta živosti. U suglasju sa: terroireom, godištem berbe, dobi. Lijepo se pije uz hranu, i uz meditaciju. U špici, koja može trajati. Izgledom živahno, bistro, rubinsko, tamno/neprobojno. Na nosu lijepo iskazano, razvijeno, upućuje na mineralno, voćnost, izraženu dobro (voće: domaće; crveno / koštićavo), herbalno – diskretno, začine/mirodije – vrlo dobro uklopljeno, osjet dima, čokolade – dodir. U ustima zaobljeno, tanin: živ, uglađen. Slankasto, sa kvalitetno pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom vrlo dobro, svježeg fino gorkastog dugačkog grijućeg završetka ■ SERVIS: ⇗ • velika čaša (bordoška) • 16-18° C
Toscana
Bolgheri doc
♣ ♣ (L) SCALABRONE ROSATO 2016 – GUADO AL TASSO
BOLGHERI ■ VINOGRAD, sorta: cabernet sauvignon, merlot, syrah ■ OZNAKA na etiketi: 12,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ ■ OPREMA, DESIGN: elegantno
VINO je skladno, pitko, svježe, ljetno, voćno, upućuje na malinu i jagodu. ■ SERVIS: ⇑ • 8-10° C
Chianti
♣ ♣ (L-XL) CHIANTI COLLI SENESI 2015 – TALOSA
CHIANTI COLLI SENESI ■ VINOGRAD, sorta: sangiovese ■ OZNAKA na etiketi: d.o.c.g. • suho • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna • model, tip: bordeaux • ČEP: sastavljani ■ OPREMA, DESIGN: uredno • etiketa: u zelenome tonu – u dva dijela – pregledno, čitljivo: dobro
VINO je uredno, pitko, prikladno za uz svakodnevni obrok, u špici koja bi mogla trajati ali teško da će se kroz vrijeme dalje razvijati. Izgledom živahno, nešto svjetlije crvene boje, kao da je riječ o crnom pinotu. Na nosu suzdržano, nekomplicirano, upućuje na voćnost, blago vegetativno. U ustima djeluje bolje nego na mirisu, zaobljeno, slankasto, s dobrom kiselosti, toplo, dobroga tijela, solidno dugačke tzrajnosti. ■ SERVIS: ⇑ • 16° C
Vino Nobile di Montepulciano
♣ ♣ ♣ ♣ (L-XL) VINO NOBILE di MONTEPULCIANO 2013 filari lunghi – TALOSA
MONTEPULCIANO ■ VINOGRAD: kosina • sorta: prugnolo gentile ■ PODRUM: nefiltrirano ■ OZNAKA na etiketi: d.o.c.g. • 14,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna • model, tip: bordeaux • ČEP: pluteni – ozbiljan – dugačak ■ OPREMA, DESIGN: elegantno • etiketa: u dva dijela – pregledno, čitljivo: dobro
VINO je zanimljivo, kompleksno, široko, ozbiljno, toplo, skladno. Dinamično, s dosta živosti. U suglasju sa: terroireom, tipologijom, godištem berbe, dobi. Lijepo se pije uz hranu, ali i uz meditaciju. U usponu. Izgledom živahno, rubinsko-nježno granatno. Na nosu lijepo iskazano, upućuje na mineralno, voćnost, herbalno – diskretno, začine/mirodije – vrlo dobro uklopljeno, osjet crne čokolade – poljubac. U ustima zaobljeno, donekle kremasto, tanin živ, uglađen. Slano, sa kvalitetno pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom vrlo dobro, svježeg fino gorkastog dugačkog grijućeg završetka ■ SERVIS: ⇗ • velika čaša (bordoška) • 18° C
♣ ♣ ♣ (L) VINO NOBILE di MONTEPULCIANO 2013 riserva – TALOSA
MONTEPULCIANO ■ VINOGRAD: kosina • sorta: prugnolo gentile ■ PODRUM: nefiltrirano ■ OZNAKA na etiketi: d.o.c.g. • suho • 14,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna • model, tip: bordeaux • ČEP: pluteni – ozbiljan dugačak ■ OPREMA, DESIGN: elegantno • etiketa: decentno, u tamno-plavoj boji, zlatna slova – u dva dijela – pregledno, čitljivo: dobro
VINO je kompleksno, sadržajno, ozbiljno, toplo, s dosta živosti. Lijepo se pije uz hranu. Spremno za uporabu ali i još u usponu. Izgledom živahno, tamno rubinsko s nježnom granatnom nijansom. Na nosu diskretno, složeno, upućuje na voćnost – izraženu dobro (voće: domaće; crveno), herbalno – diskretno, začine/mirodije – vrlo dobro uklopljeno. U ustima fino iskazano, ima karaktera. Zaobljeno. Tanin: živ, ipak i uglađen. Slankasto, sa kvalitetno pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom vrlo dobro, dugačkog grijućeg završetka ■ SERVIS: ⇗ • velika čaša (bordoška) • 18° C
♣ ♣ ♣ (M-L) VINO NOBILE di MONTEPULCIANO 2014 – TALOSA
MONTEPULCIANO ■ VINOGRAD: kosina • sorta: prugnolo gentile ■ PODRUM: nefiltrirano ■ OZNAKA na etiketi: d.o.c.g. • suho • 14,0 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna • model, tip: bordeaux • ČEP: pluteni ■ OPREMA, DESIGN: elegantno – decentno • etiketa: u dva dijela – pregledno, čitljivo: dobro
VINO je skladno, s dosta živosti, lijepo se pije uz hranu. U špici (koja može još trajati). Izgledom bistro, tamnije crveno. Na nosu diskretno, upućuje na začine/mirodije (majčina dušica, dodir) – iskazano s mjerom – vrlo dobro uklopljeno, osjet dima – nijansa, voćnost (voće: domaće/ crveno / koštićavo). U ustima pokazuje više karaktera nego na nosu. Solidno zaobljeno, s herbalnim nitima. Slankasto, sa dobro pratećom kiselosti. Tijelom & strukturom vrlo dobro, gorkastog relativno dugačkog grijućeg završetka. ■ SERVIS: ⇑ • odčepiti bocu nekoliko sati prije posluženja vina – poželjno dekantirati • veća čaša (bordoška) • 16-18° C
♣ (♣) (S-M) ROSSO di MONTEPULCIANO 2016 – TALOSA
MONTEPULCIANO ■ VINOGRAD, sorta: prugnolo gentile ■ OZNAKA na etiketi: d.o.c. • suho • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna • model, tip: bordeaux ČEP: aglomerirani ■ OPREMA, DESIGN: uredno
VINO je nekomplicirano, toplo, u špici. Izgledom živahno. Na nosu diskretno, upućuje na voćnost, u ustima zaobljeno, gorkasto • tijelom & strukturom dobro do vrlo dobro ■ SERVIS: ⇑ • 14-16° C
♣ ♣ ♣ (L) KADARKA 2012 Fantazija – TONKOVIĆ
BAČKA ■ VINOGRAD, sorta: kadarka ■ OZNAKA na etiketi: suho • 13,5 vol% ■ NAPUNJENO u: 0,75 ℓ • boca: normalna • model, tip: bordeaux ■ OPREMA, DESIGN: decentno
VINO je fino razvijenih aroma, osjete se začini, voće, čokolada, duhan. Još svježe a zrelo, vitko, meko, nježno, pitko, profinjeno ■ SERVIS: ⇑ • srednje velika čaša (bordoška) • 16° C
________________________________________
ovih dana kušano još… / these days tasted too…
VETERANI DOSTOJNI ŠTOVANJA / IMPRESSIVE OLDIES
KUTJEVO
MERLOT 2009, MERCS 2009, CABERNET SAUVIGNON 2009 – VLADO KRAUTHAKER
ZVIJEZDE La MORRA
BAROLO 2006 Brunate – ENZO BOGLIETTI
BAROLO 2006 Rocche dell’Annunziata e Torriglione, BAROLO 2006 Brunate, BAROLO 2006 Cerequio – ROBERTO VOERZIO
BAROLO 2006 vecchie vigne di Monvigliero e Pisapola – EDOARDO SOBRINO
BAROLO 2006 Fossati – ENZO BOGLIETTI
Tags: Alen Bibić, Andrea Gabrielli, Ante Toni Bačić, Antun Šagovac, Belizar Miloš, Bernard Olivier, Borut Blažić, Božica Marković, Bruno Graberšek, Cristina Alcalà, Damir Horvat, Darko Lugarić, Davor Zdjelarević, Dragan Jelić, Drago Bulc, Franjo Francem, Gaia Gaja, Gianfranco Kozlovic, Goran Kramarić, Hrvoje Zirojević, Iva Zlatar, Ivan Dropuljić, Ivan Goričanec, Ivan Jug, ivana herceg, Ivana Puhelek, Ivana Suhadolnik, Ivo Bašić, Ivo Kozarčanin, Ivona Djipalo, Jancis Robinson, Janez Bratovž, Josef Schuller, Josip Vrbanek, Julie Guillot, Jure Tomič, Karin Mimica, Karmela Tancabel, Klaudio Jurčić, Krešimir Šesnić, Kristijan Kure, Kristina Delfin Kanceljak, Ksenija Matić, Laura Velasco, Leo Gracin, Luisa Rocca, Luka Marić, Maria Eugenia Fuentes Perez, Marija Kosor, Marija Vukelić, Marijan Žganjer, Marin Berovič, Marjan Simčič, Milan Budinski, Ministarstvo turizma RH, Miodrag Hruškar, Miroslav Latal, Mladen Horić, Mladen Vukmir, Moreno Coronica, Nataša Puhelek, Nikola Stanić, Paul Robert Blom, Pedro Ballesteros Torres, Robert Gorjak, Rudolf Štefan, Sabina Salamun, Sanja Muzaferija, Sasa Zec, Silvia Fiorentini, Silvija Munda, Siniša Lasan, Slaven Jeličić, Soundset Plavi radio, Staša Cafuta Trcek, Stefania Tacconi, Stjepan Pozvek, Suzana Zovko, Tamara Suhadolnik Šesnić, Thomas Vaterlaus, Tomasz Prange, Tomislav Stiplošek, tomislav tomac, Tullio Fernetich, Vito Andrić, Vittoria Alessandria, Vladimir Tsapelik, Vlado Horina, Wojciech Bosak, Zdenko Šember, Zoltan Györffy, Zvonko Petkov, Šime Škaulj, Štefica Kramarić, Željko Bročilović Carlos, Željko Garmaz, Željko Kolar
Recent Posts
Archives
- February 2023
- January 2023
- November 2022
- October 2022
- September 2022
- August 2022
- June 2022
- May 2022
- April 2022
- February 2022
- January 2022
- November 2021
- October 2021
- September 2021
- July 2021
- June 2021
- May 2021
- April 2021
- March 2021
- February 2021
- January 2021
- December 2020
- November 2020
- October 2020
- August 2020
- July 2020
- May 2020
- April 2020
- March 2020
- February 2020
- January 2020
- December 2019
- November 2019
- September 2019
- July 2019
- June 2019
- May 2019
- April 2019
- March 2019
- February 2019
- January 2019
- December 2018
- November 2018
- October 2018
- September 2018
- August 2018
- July 2018
- June 2018
- May 2018
- April 2018
- March 2018
- February 2018
- January 2018
- December 2017
- November 2017
- October 2017
- September 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- March 2017
- February 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- August 2016
- July 2016
- June 2016
- May 2016
- April 2016
- March 2016
- February 2016
- January 2016
- December 2015
- November 2015
- October 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
- February 2015
- January 2015
- December 2014
- November 2014
- October 2014
- September 2014
- August 2014
- July 2014
- June 2014
- May 2014
- April 2014
- March 2014
- February 2014
- January 2014
- December 2013
- November 2013
- October 2013
- September 2013
- August 2013
- July 2013
- June 2013
- May 2013
- April 2013
- March 2013
- February 2013
- January 2013
- December 2012
Categories
- Berbe/Harvesting time
- Blagdani / Festivities
- Competitions
- Degustacije / tastings
- Eko Eko
- Festivali
- Festivals
- Folklor
- Gospodarstvo/Economy
- Hrana i zdravlje/Food and Health
- Inicijative
- Iskustva drugih
- KRONIKA – CHRONICLE
- Kuhinja & (pre)hrana/Cooking & food
- Marketing
- Mjehurici/Bubblies
- Narančasta vina/Orange Wines
- News in short
- Ocjenjivanja
- Ocjenjivanja – contests
- Ocjenjivanja / Competitions
- ocjenjivanja/Fairs
- Odasvud pomalo /A bit from everywhere
- Osobnosti/Personalities
- Po svijetu…/Around the world…
- Potrošački putokaz/Buying Guide
- Priznanja / Awards
- Promocije/Promotions
- Pucke svecanosti
- Pucke svečanosti/ Festivities
- Putopisi
- sajmolvi
- sajmovi
- Sajmovi – Festivali – Ocjenjivanja/Fairs – Festivals – Contests
- Sasvim nešto drugo / Something completely different
- Sasvim nešto drugo/Something completely different…
- Skitnje Hrvatskom/Through Croatia
- Sorte grožđa
- Sorte grožđa/Grape varieties
- Statistike/Statistics
- Svijet vina / The World of Wine
- Svjetske vinske legende/World's Wine Legends
- Turizam
- Turizam & promocija/Tourism & promotion
- Turizam i enogastronomija/Tourisme & oenogastronomy
- Turizam/Tourisme
- Ukratko / News in Short
- Uncategorized
- Zrnca za razmišljanje/Something to think about